UEFA 'niet blij' met fotomontage Beenhakker

Ger
5 juni 2008, 14:09   Bijgewerkt: 5 juni 2008, 17:33

De UEFA heeft geen goed woord over voor de fotomontage waarin Leo Beenhakker de hoofden van de Duitse bondscoach Joachim Löw en aanvoerder Michael Ballack vasthoudt. De afbeelding verscheen woensdag in het Poolse tabloid Super Express met de kop: 'Leo, bezorg ons deze hoofden'.

{image[258786][right-half][Beenhakker Ballack Low krant montage]}Polen en Duitsland treffen elkaar op 8 juni tijdens het EK. "We weten al sinds de loting dat deze wedstrijd bepaalde sentimenten met zich meebrengt. Maar dit is iets waar we absoluut niet blij mee zijn", aldus een UEFA-woordvoerder.

Ook Beenhakker, bondscoach van Polen, baalt van de fotomontage. "Waardeloos. Hieraan kun je zien wat voor zieke mensen er op deze wereld lopen", aldus de Nederlander.

De Poolse ambassadeur in Duitsland, Marek Prawda, liet donderdag weten: "Wat een idiote onsmakelijkheid. Ik wens deze krant al het slechte toe. Zeker in een periode waarin de fans van beide landen elkaar zullen ontmoeten, kan je zoiets niet maken."

Volgens de hoofdredacteur van Super Express moet de afbeelding niet als provocatie worden gezien. "Het ziet er brutaal uit, maar is slechts een symbolische weergave van de verwachtingen van onze lezers." Donderdag pakte de krant uit met de kop 'Duitsland, we verslaan jullie - zoals altijd'.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen