UEFA: Geen gele kaart Kolodin op advies grensrechter

Koen Freriks
22 juni 2008, 17:57   Bijgewerkt: 22 juni 2008, 18:14

De UEFA vindt niet dat arbiter Lubos Michel zaterdagavond fout heeft gehandeld in het duel tussen Nederland en Rusland (1-3). De Slowaak trok op advies van de grensrechter, die op zestig meter afstand stond, een gele kaart in van de Rus Denis Kolodin. Volgens de Europese voetbalbond heeft Michel 'conform de regels' gehandeld. 

In blessuretijd ontving Kolodin zijn tweede gele kaart na een overtreding op Wesley Sneijder. Michel pleegde na het uitdelen van de gele prent kort overleg met één van de grensrechters en trok zijn besluit in. In eerste instantie leek Michel erop te wijzen dat de bal uit was, omdat hij een doeltrap liet nemen. Maar de gele kaart werd ingetrokken, omdat de grensrechter de overtreding geen gele kaart waardig vond, zo constateerde de UEFA zondag. 

"Lubos Michel draaide zijn beslissing terug omdat hij na overleg met zijn grensrechter tot de conclusie kwam dat de overtreding van Kolodin op Sneijder geen gele kaart waardig was", aldus de UEFA in een verklaring. 

Een heikel punt blijft het naturlijk wel. Immers, Michel stond er met zijn neus bovenop, terwijl zijn assistent zich aan de andere kant van het veld op ongeveer zestig meter van het incident bevond. Bij de UEFA zal men wellicht ook zo denken, maar Michel maakte zich niet schuldig aan een foutieve toepassing van de regels.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen