Turkije na krankzinnige slotfase in halve finale

Ger
20 juni 2008, 23:30   Bijgewerkt: 21 juni 2008, 00:31

Turkije heeft zich verrassend geplaatst voor de halve finale van het EK. De ploeg van bondscoach Fatih Terim won vrijdag in het Ernst Happel Stadion na strafschoppen van Kroatië. De reguliere speeltijd was zonder goals afgesloten, in de knotsgekke slotfase van de verlenging waren Ivan Klasnic en Semih Sentürk trefzeker.

Voor Turkije was het de tweede stunt op rij. De kwartfinale was immers bereikt door een opmerkelijke inhaalrace in de laatste groepswedstrijd tegen Tsjechië. In het laatste kwartier werd toen een 0-2 achterstand omgebogen in een 3-2 zege. De Turken moesten het tegen Kroatië stellen zonder enkele vaste krachten. Naast de geschorsten Volkan Demirel en Mehmet Aurelio ontbraken Emre Gungor, Emre Belözoglu, Tümer Metin en Servet Cetin door blessures.

De equipe van keuzeheer Slaven Bilic, met Danijel Pranjic van SC Heerenveen opnieuw in de basis, kreeg goede kansen om in de eerste 45 minuten een voorsprong te nemen. Darijo Srna kon echter in kansrijke positie een voorzet van Ivan Rakitic niet op het Turkse doel krijgen. Daarnaast schoot Ivica Olic op aangeven van spelmaker Luka Modric op de lat. Niko Krancjar kopte in de rebound nog over.

Ook in de tweede helft bleef Kroatië de meest gevaarlijke ploeg. Rakitic en Olic, die een doelpunt terecht zag worden afgekeurd wegens buitenspel, wisten zich geen raad met de mogelijkheden. De ervaren Rüstü Reçber stond Kroatisch succes ook enkele keren in de weg. Zo tikte de Turkse sluitpost een fraaie vrije trap van Srna stijlvol uit het doel.

Het scoreformulier bleef na de reguliere speeltijd blanco. In de verlenging van twee keer vijftien minuten, de eerste keer tijdens het toernooi, bracht de slotfase groots vuurwerk. Kroatië dacht de halve finale te hebben bereikt na een late kopgoal van invaller Ivan Klasnic. In de allerlaaste seconde bracht Semih Sentürk de Turken echter langszij met een verwoestende uithaal in de kruising: 1-1.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen