Smolarek senior gelooft in stunt Polen

Koen Freriks
7 juni 2008, 15:16

Wlodzimierz Smolarek is er zeker van dat Polen op het EK minimaal de kwartfinales gaat bereiken. De oud-profvoetballer en vader van huidig international Ebi Smolarek is lovend over de manier waarop het Oost-Europese land voetbalt. "Polen heeft nog nooit zo goed gevoetbald als nu. Leo Beenhakker heeft ons land de Hollandse speelstijl aangeleerd", zei de 50-jarige oud-international.

Volgens Smolarek is Polen sterk genoeg om titelfavoriet Duitsland op een gelijkspel te halen. "Ik denk dat Polen de Duitsers op een gelijkspel kan houden. Tegen Kroatië is een punt ook haalbaar. En van Oostenrijk winnen we. Met vijf punten gaan we zeker door naar de kwartfinale", zei de oud-speler van FC Utrecht en Feyenoord zaterdag in Wenen bij een sponsorbijeenkomst van Puma met oud-internationals van verschillende landen.

polen
smolarek

smolarek]}Volgens Smolarek is hij niet de enige die zoveel vertrouwen heeft in het nationale team. "De mensen in Polen zijn ook allemaal vol vertrouwen. Wat wil je ook? We hebben ons onder leiding van Beenhakker voor het eerst geplaatst voor een EK. Nog niet eerder was het vertrouwen in Polen zo groot."

Wlodzimierz Smolarek (60 interlands) presteerde met Polen zelf ook verdienstelijk op een groot toernooi. Op het WK 1982 eindigde de ploeg derde. "Nu ben ik hier om mijn zoon te bekijken. Ik heb kaartjes voor alle groepswedstrijden van Polen. Ik blijf net zo lang totdat wij zijn uitgeschakeld."

Net als Wlodzimierz blinkt Ebi vooral uit in het maken van doelpunten. "Hij speelt een belangrijke rol in dit elftal, maar Polen is vooral sterk omdat de selectie een hecht collectief is", zegt pa Smolarek. "Beenhakker heeft daar met zijn trainingsmethoden en uitstraling een positieve bijdrage aan geleverd. Hij heeft de jongens weer gemotiveerd. Hij is in Polen op dit moment denk ik een grotere ster dan in Nederland."

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen