Portugal opent sterk met dikverdiende zege op Turkije

7 juni 2008, 22:35   Bijgewerkt: 7 juni 2008, 23:37

Titelkandidaat Portugal is het EK uitstekend begonnen. De verliezend finalist van vier jaar geleden won in Genève zijn eerste wedstrijd met 2-0 van Turkije. Verdediger Pepe en invaller Raul Meireles maakten de doelpunten, maar met een beetje meer geluk hadden de sterke Portugezen nog veel meer goals kunnen maken. Driemaal bracht de paal of lat echter redding voor de Turken.

Ook na de pauze was het vooral éénrichtingsverkeer richting het Turkse doel. Nuno Gomes, die als diepe spits opgesteld stond voor middenvelders Ronaldo, Deco en Simao, was vijf minuten na rust met een droog schot de tweede Portugees die het houtwerk raakte. In de tien minuten die volgden waren ook Ronaldo en Joao Moutinho dicht bij een goal, maar beide spelers hadden geen geluk in de afwerking.

Uiteindelijk was het uitgerekend centrumverdediger Pepe, die eerder dus al een treffer afgekeurd zag worden, die de ban brak voor de Portugezen. De man van Real Madrid rukte in de 61ste minuut op naar voren, speelde in op spits Nuno Gomes, die hem vervolgens met en prachtig tikje alleen voor Demirel zette. Via een Turks been stuiterde de inzet van Pepe over de doellijn.

Het enige dat aan te merken viel op het spel van de Portugezen, was dat het slechts één keer scoorde. De ploeg had de pech dat Vrouwe Fortuna Turkije een handje hielp, want vlak na de treffer van Pepe raakte Portugal via Nuno Gomes voor de derde keer in de wedstrijd het houtwerk. De kopstoot van de spits, na een geweldige voorzet van Ronaldo, kwam op de lat. Hierdoor mocht Turkije tot kort voor het laatste fluitsignaal hopen op een puntje, maar in blessuretijd maakte invaller Raul Meireles aan alle onzekerheid een eind door, na een fraaie aanval, de 2-0 binnen te schuiven.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl