Oud-Milan goalie baalt van niet luisterende Buffon

Koen Freriks
24 juni 2008, 18:51   Bijgewerkt: 24 juni 2008, 19:11

Giovanni Galli, oud-keeper van onder meer AC Milan en het Italiaanse nationale team, denkt dat Italië de halve finale op het EK had kunnen bereiken als Gianluigi Buffon wat beter naar hem had geluisterd. "Afgelopen zomer troffen we elkaar op vakantie. Ik heb hem toen advies gegeven voor het stoppen van penalty's, maar hij wilde die niet aannemen", zei de voormalige sluitpost. 

Spanje stuurde de wereldkampioen in de kwartfinale na strafschoppen naar huis. Buffon pakte er een, maar dat was een minder dan de Spanjaard Iker Casillas. Hoewel Buffon ook in de groepswedstrijd tegen Roemenië een belangrijke strafschop pakte, vindt Galli dat er meer in had gezeten. "Alle penaltynemers hebben een gewoonte om te kijken naar de hoek waar ze de bal in willen schieten. Op het moment dat ze de bal op de stip leggen, kijken ze omhoog naar de gekozen hoek. Ik heb dat ook besproken met Gianluigi", vertelt Galli tegenover Sat2000. 

Buffon maakte geen gebruik van die aanwijzing. "Bij de eerste penalty toen Villa de bal klaar legde, was Buffon nog op weg naar het doel. Hij kon zulke details op dat moment dus niet waarnemen", analyseert Galli, die negentien interlands op zijn naam heeft staan en in 1982 het WK won met Italië.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen