Oranjeparade moet rustig lopen over oude brug

Koen Freriks
13 juni 2008, 14:01

De Oranjeparade gaat vanmiddag gedoseerd over de Kornhausbrug lopen. Er wordt zelfs een mobiel stoplicht ingezet om de oude brug niet te erg te belasten. De brug ligt op de route van het stadscentrum van Bern naar het stadion, waar Nederland vanavond tegen Frankrijk speelt. 

In totaal zullen zo'n 40.000 tot 50.000 Nederlandse de brug oversteken. Henk Groenevelt, delegatieleider van de Nederlandse politie in Zwitserland vraagt de supporters uit voorzorg niet te wild te doen op de brug. "De Kornhausbrug is een nogal oude brug", zegt Groenevelt. "Je kunt er gewoon overheen lopen, maar de Zwitsers hebben uit voorzorg gevraagd dat niet met duizenden springende supporters tegelijk te doen. Maandag tegen Italië ging alles prima, maar nu lopen er veel meer fans mee dan toen."

Aan het begin van de brug, die ligt boven de rivier de Aare, komt een mobiel stoplicht. "We willen het een beetje gaan doseren", aldus Lloyd Vandenberg, voorzitter van de supportersvereniging. "De supporters sturen we in groepen de brug over."

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen