Oranjefans massaal terug naar Nederland

Ger
22 juni 2008, 01:33   Bijgewerkt: 22 juni 2008, 09:54

De uitschakeling van het Nederlands elftal op het EK in Zwitserland en Oostenrijk is zaterdag hard aangekomen bij de Oranjefans in Basel. "Dit had bijna niemand verwacht", aldus Lloyd Vandenberg, voorzitter van de supportersvereniging Oranje.

"We hebben in Basel met z'n allen een fantastische dag beleefd. Dit is een verschrikkelijk slot", zegt Vandenberg, die verder laat weten dat de uitschakeling de nodige gevolgen heeft voor de supportersvereniging. "We moeten zondag alle zaken die we voor Wenen geregeld hadden afzeggen. Dat kost ons wel een dagje werk. Maandag hopen we overal mee klaar te zijn en terug te kunnen reizen naar Nederland."

fans

fans

"Uit financieel oogpunt is de uitschakeling van Oranje niet eens zo heel erg", zegt De Wit. "Het was een hele klus geweest om de camping voor de halve finale vol te krijgen, omdat die wedstrijd donderdag wordt gespeeld. Mensen hadden dan drie dagen vrij moeten nemen. Maar natuurlijk had ik ook gehoopt op een finaleplaats voor Oranje. Dit is een enorme domper."

De meeste Oranjefans in Basel zijn zaterdag direct naar huis vertrokken. "De sfeer is gelaten", aldus Henk Groenevelt, delegatieleider van het Nederlandse politieteam in Zwitserland. Hij schat in dat ongeveer 80 procent van de ongeveer 100.000 aanwezige Nederlandse supporters direct naar huis is vertrokken. "Er is geen reden om feest te vieren en langer in Basel te blijven. Sommige fans blijven ook op campings in de buurt overnachten. Maar de grote uittocht is begonnen."

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen