Oranje staat voor tweede zware klus

Koen Freriks
13 juni 2008, 09:23   Bijgewerkt: 13 juni 2008, 11:17

Vanavond zal blijken of het Nederlands Elftal na de uitstekende zege op wereldkampioen Italië (3-0) de vorm door kan zetten tegen die andere finalist van het afgelopen WK: Frankrijk. Bij winst is Oranje geplaatst voor de kwartfinale, bij een gelijkspel heeft het ook goede papieren om door te gaan.

De verwachting is dat bondscoach Marco van Basten gaat voor het motto: 'never change a winning team', wat inhoudt dat Oranje tegen Frankrijk waarschijnlijk met dezelfde spelers begint als tegen Italië. Dat zou dan betekenen dat Van Basten spelers als de weer fitte Arjen Robben en Robin van Persie op de bank achter de hand houdt.

Frankrijk speelde zijn eerste wedstrijd gelijk tegen Roemenië (0-0). Het duel bezorgde bondscoach Raymond Domenech kopzorgen, want de productiviteit in zijn elftal bleek ander maal een groot probleem. De 'Haantjes' lijken daardoor tegen Oranje op een totaal andere tactiek terug te vallen. De kans bestaat dat Demenech nu vanaf het begin met Thierry Henry in de aanval speelt en drie aanvallende middenvelders daar achter posteert. Een beetje het 4-2-3-1 systeem van Oranje, dus. 

Frankrijk zal echter beducht zijn op de counters van Nederland. De verwachting is daarom dat de Fransen gedoseerd gaan aanvallen, om niet verrast te worden door de snelle omschakeling van Oranje. "Net als Italië is Frankrijk wereldtop. Daarop hebben we ons ingesteld", zo waarschuwde Van Basten wel.

Vermoedelijke opstelling Nederland: Van der Sar; Boulahrouz, Ooijer, Mathijsen, Van Bronckhorst; De Jong, Engelaar; Kuyt, Van der Vaart Sneijder; Van Nistelrooy.

Vermoedelijke opstelling Frankrijk: Coupet; Sagnol, Thuram, Gallas, Abidal; Toulalan, Makelele; Govou, Ribéry, Malouda; Henry.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen