Oranje opgelucht over grasmat in Basel

20 juni 2008, 21:27   Bijgewerkt: 20 juni 2008, 21:40

"Het ziet er niet mooi uit, maar het voetbalt prima." Kortom, de veelbesproken nieuwe grasmat in Basel zal tijdens Nederland-Rusland vermoedelijk niet voor problemen zorgen, zo liet middenvelder Rafael van der Vaart vrijdagavond weten.

Oranje werkte vrijdag een eerste training af in het fraaie St. Jakob Stadion in Basel, waar Nederland en Rusland morgen tegenover elkaar staan. Omdat de grasmat enkele dagen geleden vervangen werd, leefde in het Oranje-kamp de angst dat de pollen door de lucht zouden vliegen, als er eenmaal op gevoetbald zou worden.

Van Basten Basel veld

Van Basten Basel veld

Behalve het veld in Basel, werd ook tegenstander Rusland even besproken. "Het wordt een interessante wedstrijd, denk ik", blikte Van Basten vooruit op de wedstrijd van morgenavond. "Tegen Zweden speelde Rusland zeer goed, tegen Spanje en Griekenland was het iets minder. Heeft Guus Hiddink aangekondigd dat hij de aanval zal gaan zoeken? Oh, oke. Nou, dan wens ik hem veel succes. We zullen zien we er uiteindelijk aan het langste eind trekt", zei de bondscoach ietwat hautain.

De rol van lolbroek, die Hiddink tijdens de Russische persconferentie zelf op zich genomen had, werd bij Oranje overgenomen door Rafael van der Vaart. Toen de middenvelder gevraagd werd naar het EK 1988 en dan met name de treffer van Marco van Basten, antwoordde hij: "Ja, dat was een geweldige wedstrijd, met een mooi doelpunt. Maar die goal was wel een beetje lucky, hoor", grijnsde hij.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen