Netzer opmerkelijk positief: "Meine Holländer"

Koen Freriks
14 juni 2008, 17:17   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Günter Netzer staat er niet om bekend gul te zijn met complimenten. Eén van de grootste criticasters van het internationale voetbal viel vrijdag echter uit zijn rol toen de wedstrijd Nederland-Frankrijk (4-1) ter sprake kwam. Netzer concludeerde dat bondscoach Marco van Basten "geniaal" was en sprak liefkozend zelfs over "meine Holländer".

De voormalig technicus van (West-)Duitsland, analist bij de tv-zender ARD, zei: "In het internationale voetbal is dit zelden eerder vertoond. Zwaar onder druk staan tegen Frankrijk en dan extra aanvallers inzetten. Dat is ongelooflijk." 

van basten

van basten

Over het buurland is hij nu wel bijzonder positief, in het speciaal over Van Basten. "Van Basten heeft onvoorstelbare risico's genomen", vervolgde Netzer. "Maar kennelijk is hij in staat het succes af te dwingen."

De Duitser ziet bij Nederland een ongelooflijk zelfvertrouwen, niet in het minst door de handelswijze van de trainer. "Ze durven hun eigen weg te gaan, met een aantal fantastische aanvallers in de selectie. Daardoor kon Oranje in de slotfase alsnog flink afstand nemen van Frankrijk."

Bekijk hier de positieve analyse van Netzer over Oranje:

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen