Nederlandse graslegger tevreden met veld in Basel

Koen Freriks
20 juni 2008, 11:25   Bijgewerkt: 20 juni 2008, 11:35

De grasmat in het EK-stadion St. Jakob-Park in Basel zag er donderdagavond aanvankelijk bar slecht uit. Schijn bedroog echter, zo bleek tijdens de kwartfinale tussen Portugal en Duitsland. "De kwaliteit van de grasmat is goed en er kon prima op gevoetbald worden", zegt de mededirecteur van Hendriks Graszoden uit Heythuysen, dat de graszoden leverde. 

Het veld, waarop zaterdag Nederland tegen Rusland speelt, had een raar uiterlijk.  "Een schaakbordeffect, maar dat is slechts een vervormd beeld. Dat de kleur niet goed was, doet niets af aan het spel." Het bedrijf leverde afgelopen week de nieuwe mat in Basel, nadat de oude gedurende het EK voetbal was weggespoeld onder invloed van de hevige regenval.  

Hoewel het gras nog tijd nodig heeft om nog iets vaster te groeien, leverde het geen problemen op. "We hadden wel wat kritiek verwacht, vooral van de Portugezen.  De verliezer wil wel eens klagen. Maar de spelers van beide teams en de UEFA waren zeer tevreden. We hebben donderdagavond nog contact gehad", aldus Hendriks een dag na de eerste kwartfinale. "Er is geen plag rondgevlogen."

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen