"Nederland ligt mijlenver voor op Rusland"

20 juni 2008, 18:15

Tussen alle vragen over zijn gevoel om als Nederlander tegenover Nederland te staan, ging Guus Hiddink vrijdag ook in op de sportieve verschillen tussen Oranje en 'zijn' Rusland. Die zijn namelijk enorm, vindt de voormalig trainer van PSV.

"Nederland ligt mijlenver ver op Rusland", stelde Hiddink. "Op alle fronten. Leg bijvoorbeeld eens alle spelers naast elkaar en kijk bij welke clubs ze spelen. Bijna al mijn spelers spelen in de Russische competitie. In de Champions League spelen ze zelden en áls ze al meedoen, pakken ze één of twee puntjes. Daarom ben ik er trots op, dat mijn spelers tijdens dit EK zo snel gereageerd hebben op het niveau."

Volgens Hiddink kan er geen twijfel over bestaan dat Oranje favoriet is voor het treffen met de Russen. "Je mag toch verwachten dat Nederland zegt, dat ze deze wedstrijd makkelijk gaan winnen", duwde hij zichzelf nadrukkelijk in de underdogrol. 

Maar Rusland zal zich niet zomaar gewonnen geven, haastte Hiddink zich te zeggen. "We zijn al blij en tevreden dat we in de kwartfinale staan, maar we willen ook de volgende stap zetten. We zullen proberen om vooruit te voetballen, want als je achterover hangt roep je de problemen over jezelf af. Maar we ontmoeten een internationale reus, daar zijn we ons van bewust", besloot de Achterhoeker.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen