Lagerbäck: "Ibrahimovic 100 procent prof"

Ger
16 juni 2008, 14:33   Bijgewerkt: 16 juni 2008, 14:59

Zlatan Ibrahimovic heeft een grote groei doorgemaakt als voetballer en mens. Dat liet bondscoach Lars Lagerbäck van Zweden maandag in het EK-trainingskamp in Lugano weten.

"Sommige jonge spelers in mijn selectie begrijpen nog niet alles. Hij helpt ze dan", aldus Lagerbäck. "Zlatan stelt zich echt als een teamspeler op. Hij is positief ingesteld, zowel op als buiten het veld. Elke ploeg zou zo'n speler moeten hebben. Hij is 100 procent prof."

Lagerbäck gooide de voormalige spits van Ajax en Juventus in 2006 nog uit zijn selectie wegens ongedisciplineerd gedrag. Ibrahimovic was tegen de teamregels in een avondje gaan stappen. "Ik denk dat hij het nog steeds oneens is met die beslissing", zei Lagerbäck. "Maar het heeft verder onze relatie niet negatief beïnvloed."

Ibrahimovic is bij het EK met twee treffers de belangrijkste aanvaller tot dusver van Zweden. Door de nasleep van een knie-operatie is hij nog steeds niet topfit. "Ik weet daarom nog niet of hij woensdag tegen Rusland in de basisploeg kan beginnen en of hij negentig minuten aankan", meldde Lagerbäck.

Zweden heeft aan een gelijkspel genoeg om zich voor de kwartfinales te plaatsen. Het Rusland van Guus Hiddink moet winnen in Innsbruck om zich bij de laatste acht te scharen. De nummer twee van groep D, achter Spanje, speelt zaterdag in Basel tegen Oranje.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen