Kuyt: "Sportieve plicht doen tegen Roemenië"

Koen Freriks
14 juni 2008, 09:30   Bijgewerkt: 14 juni 2008, 11:53

Nederland heeft komende dinsdag tegen Roemenië de macht om de WK-finalisten Italië en Frankrijk naar huis te sturen. Bij een verlies van Oranje gaan de Roemenen door en komt het een van de twee toplanden in een verder verloop van het EK niet meer tegen.

Dirk Kuyt, vrijdag de maker van het eerste doelpunt tegen Frankrijk, wilde van een dergelijk scenario niets weten. "We moeten onze sportieve plicht doen. Fair Play hoort ook bij het toernooi."

Kuyt keek terug naar het EK in Portugal, vier jaar geleden. "Toen waren wij afhankelijk van het al geplaatste Tsjechië. Dat won vervolgens van Duitsland, waardoor wij alsnog door konden naar de volgende ronde."

Ook Ruud van Nistelrooy was het met hem eens. "De wedstrijd tegen Roemenië komt er voor ons nu eigenlijk een beetje tussendoor. De gedachten gaan al uit naar de kwartfinales. Wat de opstelling betreft moeten we eerst maar eens kijken naar hoe we er fysiek voorstaan. Maar ik weet zeker dat als we straks weer die sfeer van oranje in het stadion voelen, we er gewoon voor gaan."

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen