Jakob Kuhn heeft nergens spijt van

Koen Freriks
15 juni 2008, 12:04

Bondscoach Jakob Kuhn van Zwitserland zal vanavond voor de laatste keer actief zijn als coach van de Zwitsers. Köbi neemt na zeven jaar en 73 interlands afscheid. Dit doet hij na afloop van het duel tegen Portugal, dat inmiddels wel zeker is van de kwartfinale.

Het al uitgeschakelde Zwitserland beleeft een teleurstellend EK in eigen land. Al na twee groepsduels is het gastland uitgespeeld. De mannen van Kuhn willen vanavond met een goed resultaat afscheid nemen van het eindtoernooi. De 64-jarige oefenmeester relativeert: "Ik ben niet gefrustreerd en heb nergens spijt van. Natuurlijk doet dit pijn, maar de wereld is niet vergaan en de nationale ploeg is niet uiteengevallen."

De ploeg verloor het eerste duel met 1-0 van Tsjechië en ging met 2-1 onderuit tegen Turkije. Sterspeler Alexander Frei moest in het eerste duel al vroegtijdig naar de kant met een blessure en kon ook niet meer in actie komen.

Kuhn was met Zwitserland actief op het EK van 2004, het WK 2006 en nu het EK in eigen land. "Ik kan nu rustig achteroverleunen en de nationale ploeg aan anderen overlaten", zo besluit hij.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen