Italië legt het na strafschoppen af tegen Spanje

Koen Freriks
22 juni 2008, 23:07   Bijgewerkt: 23 juni 2008, 11:05

Ook het laatste land uit de 'poule des doods' ligt uit het EK. Wereldkampioen Italië moest zondagavond in de kwartfinale na strafschoppen haar meerdere erkennen in Spanje, dat met Iker Casillas een iets betere penaltykiller in huis had. In de reguliere speeltijd waren beide teams op 0-0 geëindigd. Casillas stopte twee strafschoppen, zijn collega Gianluigi Buffon slechts één, waardoor Cesc Fabregas Spanje naar de halve finale kon schieten.

Dat de Spaanse spelers wel veel zelfvertrouwen hadden, bleek in de beginfase. De ploeg van coach Luis Aragones domineerde het spel, maar echt gevaarlijk werd het er niet door. De Italiaanse muur lag steeds in de weg. De wereldkampioen speelde namelijk op vertrouwde wijze: verdedigend, maar loerend op de counter. Daardoor oogde het spel in de eerste helft ietwat flegmatiek. Het was een schaakspel tussen de twee voetbalgrootmachten, waarbij de pionnen van beide teams degelijk waren opgesteld.

Dát had zo'n breekpunt kunnen zijn, maar het bleef uit. En dus stond na negentig minuten de brilstand op het scorebord, schalde een fluitconcert rond in het Weense Ernst Happel Stadion wegens het matige spel en moest arbiter Herbert Fandel overgaan tot een verlenging. De grote vraag daarin was: welke kant valt het kwartje op? Spanje was op het oog iets sterker en had eigenlijk de meeste aanspraak op de winst. Maar als je niet scoort, kun je daar weinig mee.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen