Italië gaat voor eerherstel tegen Roemenië

Koen Freriks
13 juni 2008, 09:15   Bijgewerkt: 13 juni 2008, 10:48

Hoe heeft Italië de zeperd van maandag tegen Nederland verwerkt? Dat is de grote vraag voorafgaand aan het tweede EK-duel van de Italianen tegen Roemenië. De Italiaanse bondscoach Roberto Donadoni heeft zijn ploeg na de 3-0-nederlaag tegen Oranje flink aangepast. Naar verwachting is het team op vier plaatsen gewijzigd. 

Marco Materazzi, Christian Panucci, Antonio Di Natale en Gennaro Gattuso lijken de slachtoffers geworden van de blamage. Giorgio Chiellini, Fabio Grosso, Alessandro Del Piero en Daniele De Rossi krijgen bij de wereldkampioen waarschijnlijk nu de voorkeur. 

Terwijl Italië moet winnen om goede vooruitzichten op plaatsing voor de kwartfinales te behouden, zal Roemenië voor een punt gaan. De ploeg van bondscoach Victor Piturca pakte met defensief spel al een punt tegen Frankrijk (0-0) en zal tegen de Italianen voor vrijwel dezelfde speelwijze kiezen. Aanvaller Ciprian Marica is nog niet beschikbaar. Hij ondervindt te veel last van de gevolgen van een hersenschudding.

Het duel in Zürich (18.00 uur) staat onder leiding van de Noor Tom Henning Övrebö.

Vermoedelijke opstelling Italië: Buffon; Zambrotta, Panucci, Chiellini, Grosso; De Rossi, Pirlo, Ambrosini; Camoranesi, Toni, Del Piero.

Vermoedelijke opstelling Roemenië: Lobont; Contra, Tamas, Goian, Rat; Nicolita, Codrea, Chivu, Dica; D Niculae, Mutu.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen