Italiaanse bond zet Donadoni op straat

26 juni 2008, 16:04   Bijgewerkt: 26 juni 2008, 16:50

Roberto Donadoni is niet langer bondscoach van Italië. De coach had nog een contract tot medio 2010, maar deze verbintenis bevatte de ontbindende voorwaarde dat Italië minimaal de halve finale van het EK moest halen. Omdat de Italianen echter al in de kwartfinale uitgeschakeld werden door Spanje, moet Donadoni vertrekken.

Donadoni trad na het WK van 2006, dat door Italië gewonnen werd, in dienst als opvolger van Marcello Lippi. Daarvoor had hij Jong Italië onder zijn hoede gehad. Onder leiding van Donadoni plaatste Italië zich moeizaam voor het EK, waarna in de groepsfase van het Europese eindtoernooi ruim verloren werd van Nederland (3-0) en slechts één punt gepakt werd tegen Roemenië (1-1). Door een zege op Frankrijk (2-0) ging Italië ietwat gelukkig alsnog naar de kwartfinale, maar dat bleek het eindstation. Spanje was na strafschoppen te sterk voor de ploeg van Donadoni.

In totaal won Italië onder Donadoni dertien wedstrijden. Vijf duels gingen verloren, vijf keer speelde de ploeg gelijk. De bondscoach was na het verlies tegen Spanje nog hoopvol over zijn toekomst. "We hebben de wedstrijd slechts verloren op strafschoppen", aldus Donadoni. Voor de Italiaanse bond maakte dat echter niets uit. "We beschouwen zijn contract als verlopen", aldus voorzitter Giancarlo Abete.

Volgens Italiaanse media wordt Donadoni mogelijk opgevolgd door Marcello Lippi, die sinds het succesvolle wereldkampioenschap in Duitsland zonder werk zat.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen