Hiddink: "Geen andere keus dan aanvallen"

Ger
17 juni 2008, 15:41

Guus Hiddink staat met Rusland woensdag voor de cruciale laatste groepswedstrijd tegen Zweden. Wil de Nederlandse oefenmeester met zijn selectie de kwartfinale op het EK bereiken, dan moet er in Innsbruck worden gewonnen.

"We hebben geen andere keus dan aanvallen", beseft Hiddink. Rusland en Zweden hebben elk drie punten uit twee wedstrijden. De Scandinaviërs hebben echter een beter doelsaldo en gaan dus door met een gelijkspel.

"Natuurlijk was ik liever de wedstrijd ingegaan met de gedachte dat een gelijkspel voldoende zou zijn, maar Russische teams zijn niet in staat een wedstrijd van de eerste tot de laatste minuut te controleren om een gelijkspel af te dwingen", weet de ervaren trainer.

Hiddink overleefde in het verleden zowel met Nederland, Zuid-Korea en Australië de groepsfase. "De kwartfinale is nu ons doel. De Zweedse speelwijze is simpel te volgen. Dat zeg ik met respect. Ze houden altijd vast aan hun concept en veranderen weinig. Ze doen het ook bijna altijd goed. Het zal lastig worden Zweden te verrassen", aldus de Achterhoeker.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen