Hickersberger stapt toch op als bondscoach

23 juni 2008, 19:41

Josef Hickersberger gaat toch niet door als bondscoach van Oostenrijk. Direct na de uitschakeling van zijn land op het EK zei de coach nog dat hij graag verder wilde met de Oostenrijkse ploeg, maar in een interview met Der Standard neemt hij zijn woorden terug. "Ik stop er mee, ik moet mijn accu even opladen", stelt hij.

"Wat ik na de wedstrijd tegen Duitsland op het EK zei, was voorbarig", vertelt de coach over zijn eerste opmerking dat hij langer bondscoach wilde blijven. "Ik zei dat toen in een vlaag van emotie, terwijl ik eigenlijk wist dat ik bedenktijd nodig had. Inmiddels ben ik tot de conclusie gekomen dat ik leeg en moe ben, de batterij moet opgeladen worden. Een hoofdstuk is afgesloten, onze missie is volbracht. Of ik wellicht nog terugkom op deze beslissing? Nee. Daar is geen enkele reden voor."

Onder leiding van Hickersberger speelde Oostenrijk een verdienstelijk EK. De ploeg werd vooraf gezien als lachertje van het toernooi, maar werd geen enkele keer van de mat gespeeld. Tegen Polen werd een dik verdiend punt gehaald (1-1), terwijl toplanden Duitsland en Kroatië allebei met slechts 1-0 van Oostenrijk wonnen.

Hickersberger was sinds januari 2006 bondscoach van Oostenrijk. Ook tussen 1987 en 1990 stond hij al eens aan het hoofd van de nationale voetbalploeg.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen