EK-weblog: voor Engelsen telt alleen Cristiano Ronaldo

16 juni 2008, 15:35

Elk land dat deelneemt aan het Europees kampioenschap, is verplicht om één dag voor de wedstrijd een trainer en een speler naar een internationale persconferentie te sturen. In zo'n persconferentie is de voertaal Engels, zijn alle (inter-)nationale media welkom en wordt, zo is de bedoeling, vooruit geblikt op de wedstrijd die een dag later gespeeld wordt. En dus schoven namens Nederland vandaag coach Marco van Basten en Ruud van Nistelrooy aan, achter de microfoons.

Vol goede moed gingen Van Basten en Van Nistelrooy zitten, in het Olympisch museum van Lausanne waar de persconferentie plaatsvond. Het begon allemaal met alleen maar clichés. "Natuurlijk is de wedstrijd tegen Roemenië belangrijk voor ons, elke wedstrijd is belangrijk", sprak Van Basten. "Een B-team opstellen? We hebben geen B-team. We hebben alleen maar A-spelers", stelde hij ook.

Scolari

Scolari

Zelfs als je als Nederlandse journalist door het perscentrum loopt, heb je het risico dat een Engelsman tegen je aan begint te praten om te kijken of jij een leuke mening hebt over de Portugese knuffelbeer van Manchester United. Als je dan zegt dat je andere dingen aan je hoofd hebt, zoals hotels in Wenen zoeken voor de halve finale en de finale van Oranje omdat wij wél een land hebben dat volop meedoet dit toernooi, druipt hij teleurgesteld af.

En dus waren er exact twee minuten voorbij in de persconferentie voorafgaand aan Nederland-Roemenië, toen een man van Sky Sports het woord kreeg. En jahoor: Nederland-Roemenië interesseerde de beste man natuurlijk helemaal niets. Zelfs vragen over Oranje of het goede spel van de ploeg, werden niet gesteld. Nee, het was alleen: "Mr. Van Nistelrooy, what's your opinion about Cristiano Ronaldo's situation? Would you like to have him as a team-mate at Real Madrid?"

Van Nistelrooy deed vervolgens het enige juiste. Na enig nadenken antwoordde hij: "Inderdaad, de wedstrijd tegen Roemenië is heel belangrijk voor ons en we zullen er alles aan doen om de drie punten te pakken", zei de aanvaller van Real Madrid zonder blikken of blozen. Daar konden de Engelsen het mee doen.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen