EK-weblog: Oranje heeft niets te verliezen

13 juni 2008, 11:58   Bijgewerkt: 13 juni 2008, 13:24

Door de klinkende overwinning op Italië en het gelijkspel bij Frankrijk-Roemenië (0-0), verkeert Nederland vanavond in een luxe-positie. Eigenlijk maakt het niet uit hoe de wedstrijd tegen de Fransen eindigt, Oranje houdt plaatsing voor de kwartfinale sowieso in eigen hand. De scenario's op een rijtje.

Scenario 1: Nederland wint van Frankrijk

Scenario 2: Nederland speelt gelijk tegen Frankrijk

{image[258839][left-half][]}Ook bij dit scenario kan Oranje het Stade de Suisse in Bern dik tevreden verlaten. Een gelijkspel tegen Frankrijk betekent immers dat Oranje tegen de twee op papier zwaarste tegenstanders, Italië en Frankrijk, in totaal vier punten gepakt heeft. En wat er ook gebeurt bij Italië-Roemenië en later ook Italië-Frankrijk, Nederland heeft dan in de laatste groepswedstrijd tegen Roemenië hoe dan ook aan één punt genoeg om de volgende ronde te bereiken. En hoe lastig de Roemenen ook te bespelen dat zijn, dat is toch een haalbare kaart. Een zege op de Roemenen levert vervolgens zelfs groepswinst op.

Scenario 3: Nederland verliest van Frankrijk

van basten

van basten

Wat er kortom ook gebeurt vanavond in Bern, Oranje blijft alles in eigen hand houden. Dat is een situatie waar Frankrijk en Italië jaloers op zijn. Want voor de wereldkampioen en de vice-wereldkampioen is het vanavond simpel: er moet gewonnen worden, anders kan het EK al voorbij zijn. De poule des doods kan een eerste slachtoffer eisen. Maar één ding is zeker: dat is niet Nederland.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen