EK-weblog: inpakken en wegwezen

22 juni 2008, 12:00   Bijgewerkt: 22 juni 2008, 14:57

Dit zou eigenlijk de dag zijn, waarop we konden nagenieten van de overwinning van Nederland op Rusland. De dag, waarop we op ons gemakje konden kijken wie onze tegenstander in de halve finale zou worden, Italië of Spanje. De dag ook waarop we plannen konden maken voor een volksverhuizing naar Wenen. Maar niets van dat alles. Het is de dag, waarop we moeten inpakken en wegwezen.

Zelden zal een uitschakeling van Nederland op een groot toernooi zo onverwacht gekomen zijn, als nu. Want Oranje had in de groepsfase zo veel indruk gemaakt, dat iedereen hardop droomde over een finale. Nederland was in bloedvorm, Nederland was niet te stoppen. Rusland? Dat was niets meer dan een klein obstakeltje, richting Wenen. Want wie Italië en Frankrijk overtuigend aan de kant schuift, zou toch ook wel winnen van een groep internationaal onervaren Russen? Toch?

En dus blijft Nederland wéér zonder prijs. Wéér geen finale, weer geen succes. En die zeges in de groepsfase? Ach, daar maalt nu niemand meer om. Portugal en Kroatië waren ook groepswinnaar, maar zijn ook inmiddels naar huis. De groepsfase is een warming-up, meer niet. Vraag dat maar aan de Duitsers. Die spelen zelden goed in de groepsfase, maar staan er altijd als het er om gaat. Datzelfde geldt nu voor de Russen. Want wie praat nog over de 4-1 nederlaag die de ploeg op de eerste speeldag leed tegen Spanje? Helemaal niemand. Dat doet niet meer ter zake.

fans supporters vlag duitse

fans supporters vlag duitse

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen