EK-weblog: in de ban van de 'blessure'

6 juni 2008, 11:11

Grote paniek in Nederland, donderdagmiddag. Uit Zwitserland sijpelde het bericht door dat Wesley Sneijder de training, die achter gesloten deuren plaatsvond, niet had afgemaakt. De middenvelder moest de strijd staken met een hamstringblessure, zo werd uiteindelijk duidelijk. En dus stond het land uit zijn kop. Want omdat pers en publiek niet welkom waren tijdens de training, wist niemand wat er aan de hand was.

Maar intussen werd er wel volop gespeculeerd. De enige informatie was dat Sneijder een enkelblessure opgelopen had en de training afbrak, verder was niets bekend. Oranjefans schrokken zich een hoedje, want wat moest Oranje nou zonder Sneijder? De spelmaker van Real Madrid is zo'n beetje een sleutelfiguur in de ploeg van Marco van Basten en mocht hij wegvallen, dan zou dat een enorme aderlating zijn. Hoe moest dat verder, vier dagen voor de wedstrijd tegen Italië?

Negen van de tien keer kan je tijdens de training zelfs al zien, of er sprake is van een echte blessure of niet. Zonder een arts te zijn, kan iedereen met eigen ogen wel waarnemen of iemand écht geblesseerd geraakt is, of gewoon uit voorzorg even rustig aan doet. Maar het probleem was natuurlijk, dat afgezien van de andere spelers en de technische staf, niemand zág hoe Sneijder zijn blessure opliep. Want ja, de training vond plaats achter gesloten deuren.

En dus was er donderdag paniek bij de fans van Oranje. Volkomen onnodig, werd achteraf duidelijk. Want wat bleek nou: Sneijder had een tikje gehad van Robin van Persie, maar van een blessure was helemaal geen sprake. Sterker nog, later op de dag deed diezelfde Sneijder weer gewoon mee met de avondsessie. Hij liet de groepstraining nog schieten, maar werkte samen met zijn teamgenootje Arjen Robben wat eigen oefeningen af. Het duo werkte enkele looptrainingen af, oefende wat met een bal, deed het lekker rustig aan en zocht na 45 minuten de kleedkamer weer op.

Zo kwam iedereen om 18.30 uur, een half uurtje nadat Sneijder zich voor de avondtraining op het veld van Lausanne Sport meldde, tot de conclusie dat het allemaal wel meeviel. De paniek die zich van heel Nederland meester gemaakt had, was onnodig. Sneijder had een tikje gehad, zijn training eerder beëindigd en uit voorzorg rustig aan gedaan. Dat was alles. Maar wel genoeg om Nederland op te schrikken, journaals te halen en fans ongerust te maken. Lang leve de oranjekoorts...

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen