EK-weblog: de ontbrekende zin

18 juni 2008, 18:55   Bijgewerkt: 18 juni 2008, 19:05

Deze weblog is voor iedereen die wel eens de behoefte voelt om het onvolprezen 'Hup Holland Hup' te zingen. In het stadion, op een plein, in de kroeg, in de sportkantine, in een pizzeria, aan de keukentafel of gewoon in je eentje onder de douche: het maakt niet uit waar je het zingt, maar let even op.

Sinds jaar en dag is 'Hup Holland Hup' één van de meest populaire liedjes onder de fans van Oranje. Om de haverklap schalt het lied door het stadion, als Nederland een interland afwerkt. Maar iedere keer gaat het op hetzelfde moment fout. Ook dinsdag weer, in Bern. Soapster Bas Muijs, die van de UEFA de lachwekkende taak gekregen heeft om als een soort clown het publiek 'op te warmen' voor iedere wedstrijd van Oranje, vond het leuk om het 'Hup Holland Hup' in te zetten. Hij schreeuwde het lied in zijn microfoon, maar na vijf zinnen hield het op. Want toen brak de zin aan, die niemand kent. Oranjeclown Muijs loste zijn probleem op door voor die ene zin zijn microfoon richting publiek te draaien, waarna hij een zin later weer inhaakte.

fans supporters vrouw

fans supporters vrouw

Daarom nu, voor alle fans van het Nederlandse elftal en helemaal voor volksmenner Bas Muijs, hierbij de hele tekst van één van de beste Oranjeliedjes ooit. Leer het uit je hoofd, zing het de volgende keer mee en zorg dat het stadion nooit meer massaal begint de mompelen als die beruchte zesde zin aanbreekt:

Hup Holland hup

Laat de leeuw niet in z'n hempie staan

Hup Holland hup

Trek het beestje geen pantoffels aan

Hup Holland hup

Laat je uit 't veld niet slaan

Want de leeuw op voetbalschoenen

Durft de hele wereld aan

Doe er je voordeel mee. Laat je uit 't veld niet slaan!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen