EK-weblog: Boulah, Boulah, Boulah, Boulahrouz

14 juni 2008, 14:50

"Komt het, achteraf gezien, niet best goed uit dat Ryan Babel door een enkelblessure wegviel uit de selectie", werd deze week tijdens een persconferentie gevraagd aan Marco van Basten. Als vervanger van Babel riep de bondscoach immers Khalid Boulahrouz op. En waar zou Oranje nu zijn, zonder de Kannibaal in de verdediging?

Eigenlijk wist niemand het, dit seizoen. Hoe was het toch met Khalid Boulahrouz? In de zomer haalde de verdediger het nieuws toen hij op huurbasis overstapte naar de Spaanse topclub FC Sevilla, maar sindsdien bleef het stil. In oktober viel hij voor het eerst buiten de selectie van Oranje en op de wedstrijdformulieren van Sevilla ontbrak zijn naam wekelijks. In december werd hij nog in verband gebracht met een overstap naar Ajax of Feyenoord, maar vanuit Spanje liet de Kannibaal weten daar geen zin in te hebben. "Khalid wil niet zomaar de handdoek gooien als het even tegenzit. Als hij fit is, kan hij nog veel betekenen voor Sevilla. Dat wil hij dolgraag bewijzen", meldde zijn zaakwaarnemer Rodger Linse destijds in VI.

Toch was Van Basten de oud-speler van RKC niet vergeten. Toen hij vernam dat Andre Ooijer en Mario Melchiot met lichte blessures kampten, haalde hij Boulahrouz alsnog bij de selectie. "Bondscoach Van Basten wil inzicht krijgen in de fysieke situatie van de verdediger", stond te lezen in een verklaring van de KNVB. "De bondscoach weet wat hij aan mij heeft en ik weet ook wat ik aan hem heb", reageerde de 26-jarige verdediger.

Oranje leek dus toch zonder Boulahrouz naar Zwitserland te gaan, maar de enkelblessure van Ryan Babel bracht daar verandering in. Omdat er geen echte pure linksbuiten beschikbaar waren, besloot Van Basten om verdediger Boulahrouz aan te wijzen als vervanger van de snelle aanvaller. Prima, dacht men in Nederland, het is nooit weg om een extra verdediger achter de hand te hebben. Niemand zal toen hebben gedacht dat Boulah ook daadwerkelijk basisspeler zou worden.

Tegen Frankrijk speelde Boulahrouz opnieuw ijzersterk. Sterker nog, hij was één van de beste spelers van Nederland. Het 'Boulah, Boulah, Boulah, Boulahrouz' schalde van de tribunes in Bern en Oranje versloeg de vice-wereldkampioen met 4-1. Mede dankzij Boulah. Boulah maakte slidings, vrat zn tegenstander op, dichtte gaatjes en leverde balletjes in bij zijn creatieve teamgenoten. En Van Basten? Die was heel eerlijk, toen hem gevraagd werd of de blessure van Babel achteraf niet goed uitkomt. "Nou. Het is nu inderdaad wel prettig, dat we Khalid er bij hebben."

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen