Duitse regering looft Beenhakker om optreden

Koen Freriks
6 juni 2008, 14:11   Bijgewerkt: 6 juni 2008, 14:26

De Duitse regering heeft Leo Beenhakker vrijdag een groot compliment gegeven voor diens optreden tegen een haatzaaiend artikel over EK-tegenstander Duitsland uit een Poolse krant. De bondscoach van Polen keurde het artikel (zie inzet) na de verschijning direct af en distantieerde zich er, ook namens de Poolse selectie, van.  

"Beenhakker heeft de juiste woorden gesproken in deze kwestie", zei een regeringswoordvoerder. "Miljoenen voetbalvrienden in beiden landen hebben zijn prachtige sportieve gebaar dankbaar aanvaard." 

{image[258786][right-half][Beenhakker Ballack Low krant montage]}Don Leo was totaal niet te spreken over de fotomontage in het Poolse tabloid Super Express. In de krant staat de Nederlander afgebeeld terwijl hij de hoofden van de Duitse bondscoach Joachim Löw en aanvoerder Michael Ballack vasthoudt. Als kop valt te lezen: Leo, bezorg ons deze hoofden. 

Beenhakker noemde het artikel het werk van 'zieke mensen'. "Waardeloos. Hieraan kun je weer eens zien wat voor zieke mensen er op deze wereld lopen", zei de keuzeheer, die het zondag met Polen opneemt tegen Duitsland. "Ik distantieer me hiervan en hoop dat het nu verder over voetbal gaat."

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen