Buffon aast op revanche

Koen Freriks
15 juni 2008, 14:24   Bijgewerkt: 15 juni 2008, 14:54

Gianluigi Buffon, sluitpost van Italië, wil revanche nemen. De Italianen gingen keihard onderuit tegen Nederland (3-0) en wisten ook niet te winnen van Roemenie (1-1). De regerend wereldkampioen wil Oranje graag weer tegenkomen in de halve finales.

De Italianen spelen dinsdag hun laatste groepsduel tegen Frankrijk. Buffon: "We moeten de wedstrijd van ons leven spelen, want ik wil in de halve finale revanche tegen Nederland", aldus de goalie. De doelman denkt terug aan het EK 2004 in Portugal. Toen werd Italië al in de groepsfase uitgeschakeld. "Nog zo'n knock-out als vier jaar geleden in Portugal wil ik niet meemaken."

Italië is afhankelijk van het resultaat bij Nederland-Roemenië. Winnen de Roemeenen, dan liggen Italië en Frankrijk uit het toernooi.

Buffon ziet overigens in Portugal dé titelkandidaat: "Zij hebben tot nu toe de meeste indruk op me gemaakt. Ook Spanje kan in de finale komen." Ook Nederland is volgens de keeper "heel goed". Buffon voorspelde tevens voor zijn eigen land nog kansen. "Als we door deze tot nu toe ongelukkige groepsronde komen, maakt ons dat alleen maar sterker."

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen