Britten staan achter Nederlands elftal op EK

Ger
4 juni 2008, 09:58   Bijgewerkt: 4 juni 2008, 10:33

De steun voor Nederland op het EK zal niet alleen van landgenoten komen. Ook de meeste Britten hopen op een nieuwe Europese titel voor Oranje, nu geen enkel Brits team zich voor het kampioenschap wist te kwalificeren.

Dat blijkt uit een peiling van de Britse krant The Guardian, waarvan de resultaten woensdag zijn gepubliceerd. Ruim 48.000 stemmen zijn uitgebracht. Van de deelnemers aan het onderzoek liet 96,2 procent weten zich achter het Nederlands elftal te scharen. Spanje eindigde op de tweede stek met een score van slechts 1,8 procent. Voor Zweden, de nummer drie in de peiling, wil 0,4 procent juichen.

Volgens The Guardian heeft de website GeenStijl campagne gevoerd om de uitslag van de peiling ten gunste van Oranje te beïnvloeden. De krant stelt dat Nederland ook zonder bedrog zou hebben gewonnen en dat het daarom niet nodig was Oranje uit de uitslag te schrappen.

De Nederlandse ambassadeur in Groot-Brittannië, Pim Waldeck, liet weten ,,zeer vereerd te zijn dat een land dat de wieg van het voetbal is'' heeft gekozen voor het steunen van Nederland.

De Engelse oud-international Geoff Hurst vindt het niet vreemd dat Nederland in Groot-Brittannië zo populair is. Hurst heeft veel respect voor de manier waarop Oranje voetbalt. Hij rept van een combinatie van ,,techniek en het spelen met fantasie''.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen