Bekritiseerde Vink hoopt op tweede wedstrijd

Koen Freriks
11 juni 2008, 21:41   Bijgewerkt: 11 juni 2008, 21:57

Pieter Vink krijgt donderdag te horen of hij is aangewezen voor een tweede wedstrijd op het EK. De Nederlandse arbiter floot op de openingsdag al Oostenrijk-Kroatië (0-1). 

Hoewel Vink een prima wedstrijd floot, kreeg hij na afloop veel kritiek over zich heen. De leidsman kreeg van Oostenrijkse media kritiek op de vroeg gegeven penalty en zou volgens andere critici te coulant zijn geweest tegenover Oostenrijker Emanuel Pogagetz, die ondanks een forse overtreding ontsnapte aan een tweede gele kaart en daardoor van Vink dus geen rood kreeg.

"Helaas kan ik niet ingaan op de wedstrijd zelf, omdat de UEFA daarover duidelijke instructies heeft gegeven. Wel kan ik zeggen dat ons gevoel na afloop heerlijk was. Dit werd de 'day after' alleen nog maar beter toen wij lazen dat ook in Nederland zeer positief werd gereageerd op ons debuut", zegt een trotse Vink op de KNVB-website Onsoranje.nl.

Zondag worden nog scheidsrechters aangewezen voor de laatste zes voorrondewedstrijden. "Wat mij betreft mogen er nog wel een paar wedstrijden bijkomen", hoopt Vink.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen