Ballack: "Portugal favoriet tegen Duitsland"

17 juni 2008, 11:00   Bijgewerkt: 17 juni 2008, 11:12

Enkele weken geleden werd Duitsland nog gezien als de grootste favoriet voor de Europese titel, maar na een uiterst moeizame groepsfase zijn de verwachtingen rond die Mannschaft enigszins gedaald. Sterker nog, voor de kwartfinale tegen Portugal vindt aanvoerder Michael Ballack zijn ploeg zelfs de underdog.

"Onze rol is wat veranderd, want ik denk dat Portugal nu de favoriet is", zegt Ballack, die Duitsland met een geweldige vrije trap tegen Oostenrijk naar de kwartfinale schoot. "Maar wellicht ligt deze rol als underdog ons wel goed."

"Ik ken de Portugese ploeg vrij goed", vertelt Ballack. "Niet alleen omdat ik bij Chelsea samenspeel met sommige Portugezen, maar ook omdat ik regelmatig tegen anderen gespeeld heb. Portugal heeft geweldige spelers, die vooral offensief zeer gevaarlijk zijn. Met Cristiano Ronaldo natuurlijk als grote blikvanger."

Portugal en Duitsland stonden deze eeuw al twee keer tegenover elkaar op een groot toernooi. Op EURO 2000 won Portugal met 3-0, twee jaar geleden was Duitsland met 3-1 de sterkste. Toen streden beide teams om de derde plaats op het WK.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen