Babel: "Ik hoorde 'krak' en wist dat het mis was"

Koen Freriks
1 juni 2008, 10:05   Bijgewerkt: 1 juni 2008, 10:26

Aan de voorbereiding op het EK kwam voor Ryan Babel zaterdag plotseling een einde. De aanvaller van Liverpool liep tijdens een besloten training van Nederland een zware enkelblessure op. "Ik draaide weg, hoorde 'krak' en wist gelijk dat het mis was", vertelt hij tegenover De Telegraaf over het ongelukkige moment. 

In het ziekenhuis werd de diagnose gesteld. De oud-Ajacied scheurde één (rechter)enkelband af en één band in. "Hoewel ik wel wist dat ik een zware enkelblessure had, kwam de klap hard aan. Ik heb me terug laten rijden naar het hotel en daar tegen de bondscoach gezegd dat het echt einde toernooi was."

En dat zet een streep door de ambities van de 21-jarige spits. "Gezien mijn leeftijd was ik een van de weinige spelers, misschien wel de enige, die in zijn carrière vier WK's en EK's had kunnen spelen. Dat staat natuurlijk prachtig op je cv. Als daar een streep doorheen gaat, omdat je geblesseerd bent, is dat balen. Heel anders dan wanneer je er door je prestaties of eigen falen niet bij zit."

Babel moet ongeveer vijf tot zeven weken herstellen van de enkelkwetsuur. Khalid Boulahrouz is door bondscoach Marco van Basten opgeroepen als zijn vervanger.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen