Arbiter Vink fluit duel tussen Zweden en Spanje

Ger
12 juni 2008, 11:41   Bijgewerkt: 12 juni 2008, 18:25

Scheidsrechter Pieter Vink heeft donderdag een tweede wedstrijd toegewezen gekregen op het EK. De Nederlander fluit zaterdag in Innsbrück het duel tussen Zweden en Spanje, de koplopers in groep D.

Vink was zondag de leidsman bij de wedstrijd tussen gastland Oostenrijk en Kroatië. Hij gaf al na drie minuten een terechte strafschop aan de Kroaten, die het duel met 1-0 wonnen. Vink krijgt zaterdag om 18.00 uur assistentie van landgenoten Adriaan Inia en Hans ten Hoove. 

"Ik riep wel even 'yes' toen ik mijn aanstelling hoorde", liet Vink weten op NOS Radio 1. "Het is een topwedstrijd tussen twee fantastische voetballanden die bovendien bij dit EK de eerste wedstrijd hebben gewonnen. Ik ben er heel blij mee."

De arbiter hoopte stiekem ook op dit duel: "Je gaat toch voor jezelf een beetje zitten kijken in het schema. Groep C viel af door de betrokkenheid van Nederland, groep B ook omdat ik mijn eerste wedstrijd in die poule had gefloten. Uit deze aanstelling mag je concluderen dat de UEFA zeer tevreden was over mijn optreden in de eerste wedstrijd."

De arbiters op het EK ontvangen 10.000 euro per gefloten wedstrijd. De assistenten moeten het doen met 5.500 euro en de vierde official krijgt 4.000 euro.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen