Arbiter Vink: "Fantastische aanstelling"

Ger
5 juni 2008, 12:42   Bijgewerkt: 5 juni 2008, 13:05

Pieter Vink fluit zondag op het EK de wedstrijd tussen Oostenrijk en Kroatië in Wenen. Met het duel kreeg de Nederlandse arbiter waar hij naar eigen zeggen vooraf een beetje op hoopte.

"Dit is een fantastische aanstelling", aldus de 41-jarige leidsman . "Ik wilde graag een topland of een van de twee gastlanden fluiten. Een vol Ernst Happel Stadion in Wenen tijdens de openingswedstrijd van Oostenrijk, dat lijkt me prachtig."

"Ik heb begrepen dat veel Oostenrijkers niet zo veel vertrouwen hebben in de nationale ploeg en zelfs cynisch zijn. Ik verwacht echter dat ze zondag massaal achter hun land zullen staan", stelt Vink, die assistentie krijgt van Adriaan Inia en Hans ten Hoove.

Het is niet bekend of het Nederlandse drietal nog meer groepswedstrijden in actie komt. "Op 12 juni wijst de UEFA de scheidsrechters aan voor de volgende zes groepswedstrijden en op 15 juni voor de laatste zes. Afwachten dus", zegt Vink.

Inia en Ten Hoove zijn al wel aangewezen als vijfde official (reserve assistent-scheidsrechter) bij Tsjechië-Portugal (Inia) en Zwitserland-Turkije (Ten Hoove), beide op 11 juni.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen