Aragones start met Fabregas, Guiza op de bank

Koen Freriks
29 juni 2008, 10:52   Bijgewerkt: 29 juni 2008, 14:24

Spanje start zondagavond in de EK-finale tegen Duitsland naar alle waarschijnlijkheid met Cesc Fabregas in de basis. Bondscoah Luis Aragones liet dat op de Spaanse televisie doorschemeren. 

Aragones moet noodgedwongen zijn vaste basiself aanpassen. Topscorer David Villa kan door een blessure niet meedoen, waardoor de keuzeheer een keuze moet maken tussen middenvelder en Fabregas en aanvaller Dani Guiza. Het lijkt erop dat Spanje met een extra middenvelder begint, dus met Fabregas. "Ik speel met dezelfde elf als tegen Rusland", onthulde de 68-jarige bondscoach alvast.

Fabregas, speler van Arsenal, loste in de halve finale na ruim een half uur Villa af, die een dijbeenblessure opliep. Als Aragones inderdaad voor Fabregas kiest, dan speelt Spanje niet in het vertrouwde 4-4-2 systeem, maar in een 4-5-1 variant met Fernando Torres als enige spits.

Fabregas begon tot nog toe op het EK alleen in de basis tegen Griekenland. Spanje was toen al geplaatst voor de volgende ronde en dus gaf Aragones zijn 'tweede keus' speeltijd.

Vermoedelijke opstelling Spanje: Casillas; Ramos, Puyol, Marchena, Capdevilla, Iniesta, Silva, Senna, Xavi, Fabregas; Torres.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen