Aftellen is begonnen: stuurt Oranje Guus naar huus?

21 juni 2008, 18:06   Bijgewerkt: 21 juni 2008, 18:34

Nog ruim twee uur, dan begint het EK-duel tussen Nederland en Rusland. Speelstad Basel is inmiddels volledig in Nederlandse handen. Ruim 150.000 Oranjefans vieren feest in het centrum van de Zwitserse stad, waarvan er zo'n 30.000 plaats zullen nemen in het stadion. Ter vergelijking: vermoedelijk zullen er slechts 4.000 Russen op de tribunes van het St. Jakob Stadion te vinden zijn.

Nederland en Rusland strijden in Basel om een plek in de halve finale van het EK, komende donderdag in Wenen tegen Italië of Spanje. De opstellingen van beide landen zijn nog niet bekend, maar alom wordt verwacht dat Nederland aan zal treden in dezelfde formatie als tegen Italië en Frankrijk. Arjen Robben en Robin van Persie zullen vermoedelijk weer als 'supersubs' achter de hand gehouden worden.

oranjefans

oranjefans

Overigens wordt de kwartfinale tegen Rusland gespeeld op een voor Nederland gunstige datum. Geen van de vijf interlands die Oranje ooit op 21 juni afwerkte, werd immers verloren. Tot de '21 juni-wedstrijden' behoren onder meer Nederland-Duitsland (EK 1988, 2-1) en Nederland-Argentinië (WK 1978, 2-1). 

Vermoedelijke opstellingen

Nederland: Van der Sar; Van Bronckhorst, Mathijsen, Ooijer, Boulahrouz; Engelaar, De Jong; Van der Vaart, Sneijder, Kuyt, Van Nistelrooy

Rusland: Akinfeev; Anyukov, Kolodin, Ignachevich; Zhirkov; Semak, Bilyaletdinov, Zyryanov, Semshov; Arshavin, Pavlyuchenko

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen