Afellay: "Van Basten weet wat ik kan"

6 juni 2008, 07:48   Bijgewerkt: 5 juni 2008, 23:05

Ibrahim Afellay is met zijn 22 jaar de jongste speler uit de Oranje-selectie. Maar wie denkt dat de middenvelder alleen naar Zwitserland gekomen is om ervaring op te doen en te genieten van zijn eerste eindtoernooi, heeft het mis. Afellay hoopt gewoon, net als alle 22 andere spelers, aan spelen toe te komen.

Voor iedere speler is het een droom, om een EK of WK mee te maken. Deze toernooien leven enorm, worden wereldwijd bekeken en kunnen een carrière in een stroomversnelling doen belanden. Het hele circus er omheen is bovendien nergens mee te vergelijken, zelfs niet met een grote wedstrjd in de Champions League, waarvan Afellay er de afgelopen jaren toch al een aantal meemaakte. Alleen het verblijf van Oranje tijdens het EK, is al uniek. De ploeg logeert in het Beau Rivage Palace in Lausanne, een hotel waar de klasse vanaf druipt. En ook de trainingslocatie, het fraaie Olympisch stadion van Lausanne, is bijzonder.

De middenvelder wil vooral voetballen dit EK, niet van de sfeer rond het toernooi genieten. "Mijn doel is gewoon om mijn rol zo goed mogelijk in te vullen, als ik voor of tijdens een wedstrijd in de ploeg gebracht wordt. Of mijn kansen op speeltijd toegenomen zijn, nu Ryan Babel weggevallen is? Oh, zo bekijk ik het helemaal niet. Voor mij is er niets veranderd. Ik ben ook geen pure linksbuiten, zoals Babel. Ik kan op meerdere posities uit de voeten en de coach weet wat ik kan."

Afellay kijkt in ieder geval met een goed gevoel terug op de twee weken die achter hem liggen, waarin hij met de selectie van Nederland toewerkte naar het EK. "Ik denk dat ik me tijdens de afgelopen twee weken, tijdens trainingen en de oefenduels, aardig gepresenteerd heb. Ik heb gewoon veel zin in het toernooi."

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen