Van Basten noemt wegvallen Babel 'heel jammer'

31 mei 2008, 16:36   Bijgewerkt: 31 mei 2008, 16:48

Ryan Babel liep de enkelblessure die hem het EK kost, niet op tijdens een duel met een ploeggenoot. Dat heeft bondscoach Marco van Basten zaterdag laten weten. "Het gebeurde onverwachts. Er ging geen contact met een andere speler aan vooraf. Een directe oorzaak is niet aan te wijzen. Wellicht een gevolg van een soort van vermoeidheid, zo aan het einde van het seizoen", aldus de keuzeheer.

Onderzoek wees uit dat de 21-jarige Babel zijn enkelband heeft gescheurd. Dat betekent dat de aanvaller van Liverpool zeker twee maanden niet kan spelen. Babel had volgens Van Basten de status van een 'goede invaller'. "Hij heeft de laatste weken aardige dingen laten zien. Het is heel jammer dat hij er niet meer bij is."

Afgezien zaterdag, in de oefenwedstrijd tegen Wales, maakte Babel als invaller nog het derde doelpunt. Ook donderdag tegen Denemarken viel hij prima in. 

Van Basten maakt op korte termijn bekend wie hij als vervanger van Babel bij de groep haalt. De coach liet zaterdag weten dat dit in ieder geval iemand zal zijn die tot de aanvankelijke voorselectie van Nederland voor het EK behoorde. Khalid Boulahrouz, Denny Landzaat en Urby Emanuelson lijken de belangrijkste kandidaten.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen