Spanje: Raúl blijft thuis, Cazorla mee naar EK

17 mei 2008, 13:51   Bijgewerkt: 17 mei 2008, 15:20

Bondscoach Luis Aragones van Spanje heeft Real Madrid-aanvoerder Raúl niet geselecteerd voor het EK. Daarentegen heeft de coach wel een plekje in de selectie ingeruimd voor Villarreal-middenvelder Santi Cazorla en aanvaller Sergio Garcia van Real Zaragoza. Supertalent Bojan Krkic behoorde aanvankelijk wel tot de voorselectie, maar blijft op eigen verzoek thuis. Hij is moe. Naast Krkic en Raúl ontbreken ook onder meer Valencia-spelers Albelda en Joaquín.

Dat Sergio Garcia, die de laatste tijd een goede indruk maakt maar dit seizoen pas op vier treffers staat, de voorkeur kreeg boven Raúl wekt verbazing. "Er is vooral discussie omdat Raúl in de ogen van de media een grote jongen is die veel aandacht verdient. Ik kijk slechts naar spelers, niet naar de positie van hun club op de ranglijst. Als je het aantal minuten speeltijd in acht neemt, lopen er wel voetballers rond die vaker hebben gescoord dan Raúl. Hen heb ik ook niet opgeroepen", zei Aragones

De complete selectie van Spanje, dat het in de groepsfase van het toernooi opneemt tegen Griekenland, Zweden en Rusland, is als volgt:

Doel: Iker Casillas (Real Madrid), Pepe Reina (Liverpool), Andres Palop (Sevilla)

Defensie: Sergio Ramos (Real Madrid), Joan Capdevila (Villarreal), Raul Albiol (Valencia), Carles Puyol (Barcelona), Carlos Marchena (Valencia), Fernando Navarro (Real Mallorca), Alvaro Arbeloa (Liverpool), Juanito (Real Betis)

Middenveld: Cesc Fabregas (Arsenal), Andres Iniesta (Barcelona), Xavi (Barcelona), David Silva (Valencia), Santi Cazorla (Villarreal), Xabi Alonso (Liverpool), Ruben de la Red (Getafe), Marcos Senna (Villarreal)

Aanval: David Villa (Valencia), Daniel Guiza (Real Mallorca), Sergio Garcia (Real Zaragoza), Fernando Torres (Liverpool)

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop
Uit de Kelderklasse: 'Wanneer je weer terug moet naar je vrouw..' 😂⚽

Uit de Kelderklasse: 'Wanneer je weer terug moet naar je vrouw..' 😂⚽

  • KELDERKLASSEMENT

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen