Robben: "Had verder willen zijn in mijn ontwikkeling"

28 mei 2008, 10:11

Twee jaar geleden, tijdens het WK 2006, was Arjen Robben één van de sterren van Oranje. Nederland was voor een groot deel afhankelijk van de linksbuiten, die er bijna in zijn eentje voor zorgde dat het openingsduel tegen Servië gewonnen werd (1-0). Maar nu, twee jaar later, is de situatie geheel anders. Na twee moeizame jaren vol blessureleed is het nog lang niet zeker dat Robben basisspeler is tijdens het EK. "Maar zelf zie ik geen reden waarom ik niet in de basis zou staan."

Arjen Robben is pas 24 jaar, maar hij lijkt al een heel voetballeven achter zich te hebben. Op 20-jarige leeftijd beleefde hij zijn 'finest hour', toen hij op het EK in Portugal tegen Tsjechië de wedstrijd van zijn leven speelde. "Dat was echt mijn doorbraak", herinnert Robben zich nog. "Dat seizoen daarvoor speelde ik nog bij PSV. Ik had wel wat Champions League-wedstrijden gespeeld, maar tijdens dat EK waren echt alle ogen op me gericht. Als je daar goed speelt, valt het ontzettend op", weet de aanvaller, die in de kwartfinale tegen Zweden de beslissende penalty benutte.

Maar in de periode na dit WK kwam de klad er in. De aanvaller kreeg steeds meer fysieke problemen, waardoor hij amper in zijn ritme kwam. "Door die kloteblessures heb ik me, vanaf het WK tot nu, niet ontwikkeld op de manier zoals ik zou willen. Ik wil een seizoen lang belangrijk zijn voor mijn elftal en dat is niet gebeurd. Of ik stil ben blijven staan? Nou ja, ik had in ieder geval verder willen zijn, dan ik nu ben. Natuurlijk sta je niet helemaal stil, ik heb bijvoorbeeld de overstap gemaakt naar een grotere club en heb wel een aantal wedstrijden gespeeld en goals gemaakt. Dus ik ben wel verder gegroeid, maar niet op de manier waarop ik had gehoopt", vertelt Robben, die vorig jaar Chelsea verruilde voor Real Madrid.

"Ik wil zelf nu vooral vooruitkijken, niet terugblikken. Voor mij is het enorm belangrijk dat ik het seizoen bij Real Madrid goed afgesloten heb, de laatste wedstrijden van het seizoen stond ik allemaal in de basis en maakte ik een aantal belangrijke goals. Met mijn hoofd zelfs, dat was me nog nooit gebeurd", lacht hij.

Door: Roland Mather

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop
Uit de Kelderklasse: 'Wanneer je weer terug moet naar je vrouw..' 😂⚽

Uit de Kelderklasse: 'Wanneer je weer terug moet naar je vrouw..' 😂⚽

  • KELDERKLASSEMENT

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen