Kuyt lijkt zeker van plek in EK-selectie

22 mei 2008, 15:23   Bijgewerkt: 22 mei 2008, 15:51

Dirk Kuyt maakt vermoedelijk deel uit van de definitieve selectie van Nederland voor het komende EK. Uit de voorlopige selectie van Oranje moeten nog twee veldspelers afvallen en bondscoach Marco van Basten liet donderdag weten dat dit 'zeer waarschijnlijk' een verdediger en een middenvelder zullen zijn. 

Met name Khalid Boulahrouz moet zich zorgen maken. De verdediger werd vorige week bij de groep gehaald, maar blijft volgens Van Basten alleen bij de selectie als Mario Melchiot of André Ooijer niet fit genoeg is voor het EK. Met name Melchiot is een twijfelgeval, omdat hij de afgelopen dagen niet met de groep mee kon trainen. "Maar als Mario fit wordt, nemen de kansen van Khalid af", vertelde Van Basten in Noordwijk. "Van het drietal Ooijer-Melchiot-Boulahrouz, zal er één afvallen."

Met een verdediger minder, hoeft er nog maar één veldspeler af te vallen om tot een definitieve EK-selectie te komen. Dirk Kuyt, Denny Landzaat en Orlando Engelaar werden genoemd als mogelijke afvallers, maar uit de woorden van Van Basten bleek dat Kuyt zich niet al te veel zorgen hoeft te nemen. "Het is zeer waarschijnlijk dat de laatste afvaller, een middenvelder is", verklapte hij.

Van Basten hoopt zo snel mogelijk zijn definitieve selectie bekend te maken. De lijst hoeft pas woensdag 28 mei te worden ingeleverd bij de UEFA, maar de coach wil het liefst al eerder duidelijkheid geven. "Dat is voor de spelers het prettigst. Het liefst maken we de selectie komend weekend al bekend", aldus de coach, die vervolgens liet weten dat hij in het geval van Mario Melchiot mogelijk nog wel wacht tot dinsdag of woensdag. "Want hij kan vanaf maandag vermoedelijk pas meetrainen."

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop
Uit de Kelderklasse: 'Wanneer je weer terug moet naar je vrouw..' 😂⚽

Uit de Kelderklasse: 'Wanneer je weer terug moet naar je vrouw..' 😂⚽

  • KELDERKLASSEMENT

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen