Boulahrouz: "Ik kan alleen maar hopen"

26 mei 2008, 08:18   Bijgewerkt: 26 mei 2008, 14:57

Nu Denny Landzaat en Sander Boschker afgevallen zijn, telt de voorlopige Oranje-selectie voor het EK nog maar 24 spelers. Maar aangezien elk land slechts 23 spelers mee mag nemen naar Zwitserland en Oostenrijk, moet er nog één afvallen. Dat wordt vermoedelijk Khalid Boulahrouz of Mario Melchiot, waarbij Boulahrouz vooral afhankelijk is van de fitheid van Melchiot. "Ik kan niets anders doen dan afwachten, ik heb het niet in eigen hand", weet de 'Kannibaal'.

Boulahrouz behoorde aanvankelijk niet eens tot de 30-koppige voorselectie, maar werd bij de groep gehaald toen bleek dat André Ooijer en Mario Melchiot niet helemaal fit waren. Ooijer is inmiddels geen twijfelgeval meer, maar Melchiot nog wel. De verdediger van Wigan Athletic is herstellende van een liesblessure en moest de afgelopen week de groepstrainingen aan zich voorbij laten gaan. Boulahrouz trainde wél voluit mee, maar hij heeft als nadeel dat hij geen wedstrijdritme heeft.

"Natuurlijk hoop ik dat ik naar het EK ga, maar ik heb het niet in eigen hand", zegt de verdediger, die nog altijd eigendom is van Chelsea. Het feit dat hij enigszins afhankelijk is van de fitheid van anderen, zit hem niet dwars. "Zo is het nu eenmaal. Ik ben blij dat ik nu de kans krijg om me te bewijzen, ik kom natuurlijk uit een heel andere situatie dan de andere spelers. Daarom begrijp ik wel dat ik nu in de wachtkamer zit. De komende dagen worden heel spannend."

Tijdens Nederland-Oekraïne kreeg Boulahrouz de kans om eindelijk weer eens wat wedstrijdritme op te doen. De verdediger kwam na ruim een uur in het veld voor John Heitinga en speelde als centrale verdediger een redelijke partij. "Op een paar ballen na, denk ik dat ik best aardig gespeeld heb. Ik voelde me fit en scherp. Dit was een kans om mezelf te bewijzen en ik hoop dat het gelukt is."

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop
Uit de Kelderklasse: 'Wanneer je weer terug moet naar je vrouw..' 😂⚽

Uit de Kelderklasse: 'Wanneer je weer terug moet naar je vrouw..' 😂⚽

  • KELDERKLASSEMENT

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen