Kalou beslist Afrikaanse topper met prachtige slalom

21 januari 2008, 19:50   Bijgewerkt: 22 januari 2008, 11:17

Salomon Kalou is zijn eerste grote toernooi als speler van Ivoorkust geweldig begonnen. Met een prachtige slalom besliste de oud-Feyenoorder, die voorafgaand aan het wereldkampioenschap van 2006 nog op een plaats in het Nederlands elftal hoopte, de topper tussen Ivoorkust en Nigeria: 1-0.

Met Ivoorkust en Nigeria stonden twee teams tegenover elkaar, die tijdens de vorige editie van de Afrikaanse titelstrijd in de halve finale streden om één ticket voor de eindstrijd. Ivoorkust trok toen in een spannend duel met 0-1 aan het langste eind, door een doelpunt van de Ivoriaanse vedette Didier Drogba.

Ook ditmaal gaven beide teams elkaar weinig toe. Voor rust golfde het spel in hoog tempo op en neer, zonder dat één van beide elftallen een duidelijk overwicht had. Het niveau was hoog, maar grote kansen ontbraken. Uiteindelijk brak een individuele actie de wedstrijd open. Chelsea-aanvaller Salomon Kalou slalomde na 66 minuten dwars door de Nigeriaanse defensie en tekende voor de 1-0.

Nigeria drong hierna nog wel aan, maar de 'Super Eagles' slaagden er niet in om de gelijkmaker binnen te prikken. Hierdoor zullen de Nigerianen in de volgende twee groepswedstrijden, tegen Mali en Benin, vol aan de bak moeten om alsnog door te gaan naar de volgende ronde. Het onderlinge duel tussen Mali en Benin eindigde later op de avond in 1-0. Aanvaller Frederic Kanouté maakte uit een zeer omstreden strafschop de enige goal van de wedstrijd.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl