EK-serie: Déjà-vu voor titelhouder Griekenland

30 januari 2008, 12:55

Op 7 juni 2008 wordt in Basel het EK voetbal geopend. Vanaf die dag doen 16 landen een gooi naar een plek in de finale, die ruim drie weken later gespeeld wordt in Wenen. In de periode voorafgaand aan dit toernooi FCUpdate.nl stelt alle deelnemende landen aan jullie voor. Deze week in deel 4: Griekenland.

Wie voor het vorige EK geld had ingezet op een Europese titel voor Griekenland, had goede zaken gedaan. De ploeg van coach Otto Rehhagel werd gezien als veldvulling en vrijwel niemand achtte de Zuid-Europeanen in staat om zelfs maar door de groepsfase te geraken. Een sensationele zege in het openingsduel tegen Portugal (2-1) bracht daar echter verandering in. Nadat tegen Spanje in de slotfase een gelijkspel uit het vuur gesleept werd, volstond zelfs een nederlaag in de laatste groepswedstrijd tegen Rusland om alsnog door de gaan naar de kwartfinale.

De blikvanger: Angelos Charisteas

Angelos Charisteas

Angelos Charisteas

De oude bekende: Georgios Samaras

De bondscoach: Otto Rehhagel

Otto Rehhagel (69) heeft zich de laatste jaren ontwikkeld tot een trainer van wereldklasse, maar zijn loopbaan als coach kwam moeizaam op gang. Tussen 1975 en 1980 had hij al liefst vijf clubs onder zijn hoede gehad en met geen van deze teams behaalde hij grote successen. Sterker nog, hij schreef geschiedenis door op de laatste speeldag van het seizoen 1977/1978 als coach van Borussia Dortmund met 12-0 te verliezen van Borussia Mönchengladbach, wat tot op de dag van vandaag nog altijd de grootste nederlaag uit de historie van de Bundesliga is. Pas toen Rehhagel in 1980 voor de tweede maal in dienst trad bij Werder Bremen, ging het bergopwaarts. Hij bleef veertien jaar coach aan de Weser en leidde de ploeg verrassend naar twee Duitse landstitels. Ook won hij de Europa Cup II.

Otto Rehhagel

Otto Rehhagel

De prognose: eerste ronde eruit 

Natuurlijk, na 2004 mogen we de Grieken nooit meer onderschatten. Maar een gewaarschuwd mens telt voor twee en met name Spanje zal vastbesloten zijn om zich niet nogmaals te laten verrassen door Griekenland. Bovendien is Zweden, één van de andere tegenstanders in de groepsfase, een team om rekening mee te houden. De Scandinaviërs hebben immers niet alleen goede spelers, maar zijn ook een hecht team. De Grieken zullen hun huid duur verkopen, maar een plaats in de kwartfinale is vermoedelijk te hoog gegrepen. Zeker ook omdat Theofanis Zagorakis, de motor van het succesvolle elftal van 2004, niet meer van de partij is. De middenvelder, verkozen tot beste speler van het vorige EK, heeft zijn schoenen inmiddels aan de wilgen gehangen.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop
Uit de Kelderklasse: 'Wanneer je weer terug moet naar je vrouw..' 😂⚽

Uit de Kelderklasse: 'Wanneer je weer terug moet naar je vrouw..' 😂⚽

  • KELDERKLASSEMENT

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen