Portugese bond feliciteert succescoach Scolari

29 november 2007, 10:34

De Portugese voetbalbond heeft via een officiële verklaring een pluim uitgedeeld aan bondscoach Luiz Felipe Scolari. De Braziliaanse coach slaagde er de afgelopen maanden in om Portugal naar het EK van 2008 te loodsen, ondanks dat hij door een schorsing drie wedstrijden in deze cyclus vanaf de tribune moest bekijken.

De EK-deelname is alweer het zoveelste succes voor Portugal onder Scolari. Eerder bereikte het land verrassend de finale van het EK 2004 en de halve eindstrijd van het afgelopen WK in Duitsland. Daarom heeft de bond besloten om de coach eens uitgebreid te complimenteren. "We willen nogmaals onderstrepen hoe belangrijk het werk van Luiz Felipe Scolari is. Hij kan rekenen op onvoorwaardelijke steun en vertrouwen van onze kant", aldus de bond.

Eerder deze EK-kwalificatiecyclus lag Scolari flink onder vuur, toen hij met zijn vuist uithaalde naar de Servische speler Ivica Dragutinovic. Voor deze actie kreeg hij, naast de hoon van de gehele voetbalwereld, drie duels schorsing aan zijn broek. "We zijn heel blij dat we de problemen die we tijdens deze cyclus tegengekomen zijn, achter ons gelaten hebben", verwijst de bond naar dit incident. "We kijken nu met z'n allen uit naar het EK en hopen daar weer ver te komen."

Overigens loopt het contract van Scolari in Portugal na het EK af.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen