Zuinig spelend Oranje klopt Israël

Koen Freriks
10 juni 2007, 20:08   Bijgewerkt: 12 juni 2007, 00:46

Jong Oranje mag serieus hopen op deelname aan de Olympische Spelen in 2008. Het elftal van bondscoach Foppe de Haan zette zondag een eerste stap op weg naar Peking door Israël op het Europees kampioenschap met 1-0 te verslaan. Hedwiges Maduro maakte in Heerenveen het enige doelpunt en zorgde daarmee voor een verdiende zege.

jenner

jenner

Winnen van Portugal of België is geen eenvoudige klus. Beide landen zijn grote kanshebbers voor de titel. Israël is kwalitatief minder sterk. Bovendien maakte Jong Oranje zelf ook nog niet heel veel indruk zondag, al was het lastig voetballen tegen het verdigend ingestelde Israël. Portugal en België willen wel aanvallen.

babel

babel

De 63-jarige Fries startte met een vrij verrassende basisopstelling. Hij was niet tevreden over het veldspel in de oefenwedstrijden voor aanvang van het toernooi. Tegen Israël koos De Haan voor een 4-4-2-formatie, waarbij in de voorhoede naast Ryan Babel een plaats was weggelegd voor Maceo Rigters. De speler van NAC Breda had in de voorbereiding nog geen grote rol gespeeld.

Ook de basisplaats voor Haris Medunjanin was opmerkelijk. De AZ'er maakte vorig jaar in Portugal al deel uit van de selectie, maar speelde toen nauwelijks. Nu rekende de middenvelder opnieuw niet op veel speelminuten. Tegen Israël startte hij op de linkerflank.

de haan

de haan

Ook na de pauze was Jong Oranje duidelijk de betere ploeg, maar ondanks de nodige kansen bleven doelpunten uit. Net als in de oefenwedstrijden bleek dat in de selectie van Nederland een echte doelpuntenmaker ontbreekt, zoals die in de persoon van Klaas-Jan Huntelaar vorig jaar wel aanwezig was. Het gemis van een 'goalgetter' brak de ploeg van De Haan door de treffer van Maduro niet op.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen