Mourinho vol lof over Robben

19 december 2005, 10:45

Chelsea-trainer Jose Mourinho kan na de knappe zege (0-2) van zijn ploeg tegen Arsenal zijn geluk niet op. De Portugese oefenmeester, die meestal toch kritische kanttekeningen zet bij het spel van zijn ploeg, is vol lof over de manier waarop zijn ploeg Arsenal te lijf was gegaan. Ook Arjen Robben, de maker van het openingsdoelpunt, kreeg een groot compliment van de trainer.

"Arjen heeft een grote bijdrage geleverd aan deze overwinning", zei Mourinho over zijn Nederlandse aanvaller. "Na de laatste drie wedstrijden maakte hij een vermoeide indruk, maar we hebben er alles aan gedaan om hem scherp te krijgen voor de wedstrijd tegen Arsenal. Dat is gelukt, hij heeft indrukwekkend gespeeld."

Mede dankzij de treffer van Robben won Chelsea voor het eerst sinds 1990 een competitiewedstrijd op Highbury. "We hebben Arsenal direct onder druk gezet en daarmee hebben we ze enigszins verrast. De hele ploeg heeft indrukwekkend gepresteerd. Na de zege van Manchester United wisten we dat we moesten winnen om onze voorsprong te handhaven en de spelers hebben dat uitstekend opgepakt."

Door het resultaat ziet Mourinho Arsenal niet langer als een rivaal in de titelstrijd. "Het gat met Arsenal is erg groot, daar maak ik me geen zorgen over. Het zal gaan tussen Chelsea, Liverpool en Manchester. Het verschil met Liverpool en Manchester is dusdanig klein dat we ons geen misstappen kunnen permitteren."

Chelsea heeft negen verliespunten minder dan zowel Manchester United als Liverpool. Arsenal heeft inmiddels al zeventien verliespunten meer dan de regerend titelhouder.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen