Jaliens: "Buitenspel bij een rebound is heel raar"

25 november 2005, 15:11   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Na de uitoverwinning tegen Dnjepr speelde AZ donderdagavond haar tweede wedstrijd in het UEFA Cup-toernooi met 0-0 gelijk tegen Middlesbrough. Hoewel dat op papier geen slecht resultaat is, was verdediger Kew Jaliens niet tevreden. "Vooraf hadden we misschien getekend voor 0-0, maar achteraf had er toch meer ingezeten", zegt hij in een gesprek met FCUpdate.nl.

Breekpunt in de wedstrijd was misschien wel het afgekeurde doelpunt van Tarik Sektioui. Jaliens had na afloop zijn twijfels of deze treffer wel of niet goedgekeurd had moeten worden. "Wij hoorden na afloop van de wedstrijd dat het een geldig doelpunt was. Voor mij was het moeilijk te zien, maar het is altijd een lastig verhaal bij een rebound. Eigenlijk is het heel raar. Eerst wordt er op doel geschoten, dus kan je niet buitenspel staan. Dan komt de bal terug van de keeper en dan wordt er ineens gefloten voor buitenspel. Zulke buitenspelsituatie zijn altijd lastig", vindt de verdediger.

Na deze afgekeurde treffer bleef AZ zoeken naar de winnende treffer. "Voor ons was het belangrijk om hier te winnen, met het oog op de eerste plaats in de poule. Achterin hadden we onze zaakjes prima op orde, dus we wilden voorin iets forceren om een doelpunt te maken. We kregen nog voldoende kansen, maar helaas ging hij er niet in. Waar dat aan ligt? We missen voorin op dit moment een beetje geluk, denk ik. De vorm is er net niet helemaal."

In tegenstelling tot de Alkmaarse aanval, was de defensie tegen Middlesbrough op vrijwel geen enkel foutje te betrappen. "Het ging lekker, samen met Joris Mathijsen centraal achterin", blikt Jaliens terug op zijn wedstrijd. "We hadden die spitsen eigenlijk de hele wedstrijd onder controle. Net als tegen FC Groningen vorig weekend had ik nooit echt het idee dat er een tegendoelpunt zou vallen."

Door de blessures van Demy de Zeeuw en Barry Opdam stond Jaliens tegen Middlesbrough in het hart van de AZ-defensie. Aan het begin van het seizoen stond hij meestal als rechtsback in het Alkmaarse elftal. "Welke positie mij beter bevalt? Ha, dat is een moeilijke", lacht Jaliens. "Centraal gaat het nu goed, maar voor mijn eigen gevoel speel ik het liefst op rechts. Daar kan ik beter de drive kwijt, die ik in me heb. Ik vind het lekker om aan de zijlijn af en toe mee naar voren te gaan. Maar op dit moment speel ik centraal met Joris ook heel lekker."

Dat Jaliens bij AZ lekker in zijn vel zit, werd duidelijk toen hij deze week zijn handtekening zette onder een nieuwe, verlengde verbintenis bij de Alkmaarders. "Ik heb gewoon een heel goed gevoel bij AZ, we zijn hier ook goed bezig. Ik zie een stijgende lijn in de groep en op een gegeven moment is AZ met een voorstel gekomen om mijn contract open te breken. Op dit moment was dat voor mij de beste keus. Kijk, ik word binnenkort vader. Op deze manier heb ik ook wat zekerheid naar de toekomst toe", aldus de glimlachende Jaliens.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop
Uit de Kelderklasse: 'Wanneer je weer terug moet naar je vrouw..' 😂⚽

Uit de Kelderklasse: 'Wanneer je weer terug moet naar je vrouw..' 😂⚽

  • KELDERKLASSEMENT

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen