Heerenveen geeft gelijkspel in slotfase uit handen

Ger
24 november 2005, 22:44

SC Heerenveen heeft plaatsing voor de volgende ronde in de UEFA Cup niet meer in eigen hand. Op bezoek bij Olympique Marseille leken de Friezen lange tijd af te stevenen op een doelpuntloos gelijkspel, maar in de slotfase trok de thuisploeg aan het langste eind. Taiwo besliste het duel twee minuten voor tijd via een strafschop.

Vooraf had trainer Gertjan Verbeek aangegeven tevreden te zijn met een gelijkspel. In het druilerige Marseille stuurde de oefenmeester zijn ploeg het veld in met een behoudende tactiek. Op het middenveld had hij Michel Breuer, Henrico Drost en Danijel Pranjic geposteerd. Paul Bosvelt en Abdelkarim Kissi waren afgevallen wegens blessures. Met het verdedigende blok accepteerde Verbeek het gegeven dat aanvallende impulsen in zijn team ver te zoeken waren.

Olympique Marseille had zoals verwacht een overwicht in het slecht gevulde Stade Vélodrome. De thuisploeg hoefde daarvoor niet eens sterk te spelen. In de eerste helft creëerden de Fransen enkele kansen, maar telkens stond de uitstekend keepende Brian Vandenbussche in de weg. De Belgische doelman kreeg speeltijd wegens een blessure bij eerste keus Boy Waterman.

Na een half uur moest Verbeek noodgedwongen wisselen. Door een bovenbeenblessure kon Klaas Jan Huntelaar niet verder op het drassige veld. De topschutter van Heerenveen werd vervangen door Lasse Nilsson. In de nieuwe samenstelling, met Georgios Samaras als diepste spits, werd voor rust vrijwel geen kans meer afgedwongen. De Friese ploeg hield zich voornamelijk bezig met het ontregelen van de aanvallen van Olympique Marseille.

De formatie van Verbeek kwam in de tweede helft weer wat beter in de wedstrijd. Dat had Heerenveen mede te danken aan de Fransen, die achterin ruimte weggaven. Samaras slaagde er echter niet in om een van de kansen te verzilveren. Heerenveen leek daardoor opnieuw een gelijkspel in de wacht te slepen, maar in de slotfase vloerde Vandenbussche Niang in het strafschopgebied. De penalty werd vakkundig benut door Taiwo.

Door de nederlaag is Heerenveen afhankelijk geworden van andere resultaten om de volgende ronde te bereiken. Eerder speelden de Friezen doelpuntloos gelijk tegen Dinamo Boekarest en CSKA Moskou. De formatie van Verbeek staat met twee punten op de vierde plek in de groep. Olympique Marseille is ongeslagen koploper met zes punten.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop
Uit de Kelderklasse: 'Wanneer je weer terug moet naar je vrouw..' 😂⚽

Uit de Kelderklasse: 'Wanneer je weer terug moet naar je vrouw..' 😂⚽

  • KELDERKLASSEMENT

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen